مطالعات زیادی وجود دارد که نشان می دهد رژیم های غذایی سرشار از فیبر محلول از جو کامل ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی را با کاهش کلسترول کاهش دهد.
مصرف کلوچه مسقطی شیراز همچنین با کاهش علائم دیابت و پیشگیری و کنترل سایر بیماریهای مزمن مانند سکته مغزی، سرطان و چاقی مرتبط است.
این اثرات ارتقاء دهنده سلامت گزارش شده عمدتاً به β-گلوکان، محتوای فیبر محلول جو دوسر نسبت داده می شود.
علاوه بر محتوای DF بالای سبوس جو دوسر، سبوس جو دوسر سرشار از ترکیبات فنلی نیز می باشد که به دلیل قدرت آنتی اکسیدانی بالا با کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن همراه است.
تقاضای فزاینده ای برای انواع مختلف محصولات غذایی سلامت محور در صنایع غذایی وجود دارد.
بنابراین، کوکیهای غنیشده با فیبر میتوانند به رفع این نیاز کمک کنند، با توجه به اینکه کوکیها به دلیل آماده بودن و نگهداری آسان، در دسترس بودن در انواع مختلف و قیمت پایین، یکی از محبوبترین تنقلات در سراسر جهان هستند.
سبوس جو دوسر برای غنیسازی محصولات پخته شده به دلیل طعم خوب، مدتها قبل از کشف فواید سلامتی آنها استفاده میشده است.
با این حال، سبوس جو دوسر مانند سایر سبوسهای غلات حاوی مقدار زیادی اسید فیتیک (PA) است.
PA یک ماده ضد مغذی است که با کاتیون های معدنی (آهن، منیزیم، روی و کلسیم) و پروتئین کمپلکس های نامحلول تشکیل می دهد.
بنابراین، مصرف غذاهای غنی از PA باعث اختلال در فراهمی زیستی این مواد معدنی و پروتئین ها می شود.
این می تواند مشکلات بزرگی برای کودکان، زنان باردار و شیرده، گیاهخواران و وگان ها و همچنین افرادی که از کم خونی رنج می برند، ایجاد کند.
اگرچه ممکن است مقداری PA در حین پخت از بین برود، اما زمان پخت کوتاه مانند فرآیند پخت کوکی برای از بین بردن موثر PA کافی نیست.
بنابراین، لازم است PA سبوس ها را قبل از ادغام آنها در مواد غذایی از بین ببریم تا استفاده واقعی از سبوس ها در صنعت پخت آشکار شود.